Jean-Francois Christiaens

26 MRT 2020

Straf: verzamelaar veilt 230 auto’s en 30 motorfietsen

Steeds meer grote verzamelaars lijken hun collecties van de hand te doen. RM Sotheby’s mag nu de 230 auto’s, 30 motorfietsen, vrachtwagens, aanhangwagens en andere objecten van een Amerikaanse collectioneur veilen.

De veiling kreeg de naam “The Elkhart Collection”. Die verwijst niet naar de verkoper, die liefst anoniem wil blijven, maar wel naar de stad waar de verkoop gebeurt, in de Amerikaanse staat Indiana. De veiling is gepland op 1 en 2 mei, dus laat ons hopen dat het coronavirus geen roet in het eten strooit.

Toch zullen er zeker koopjes te doen zijn, want de verkoper heeft in de loop der decennia heel wat automobiele pareltjes verzameld. De collectie is bijzonder veelzijdig, met onder meer een oldtimer van voor 1905, een paar somptueuze modellen uit de jaren 1930 zoals een Cord 812 Supercharged Cabriolet, de mooiste sportwagens van de jaren ’50 en ’60 (Aston Martin DB5, Lamborghini Miura, Fiat 8V Supersonic,…), typisch Amerikaanse slagschepen (Cadillac Eldorado Biarritz uit 1959), microcars (FMR Tiger 500) en natuurlijk ook een paar modernere auto’s, zoals een Jaguar XJ220 uit 1993 of een Ford GT uit 2006. De auto’s verkeren in topstaat en worden bijna allemaal zonder minimumprijs aangeboden. Er kunnen dus koopjes gedaan worden.
Advertentie
Advertentie
Advertentie