Bert Troubleyn

28 JUL 2020

Wordt Tesla Cybertruck gekleurd met vlammenwerpers?

Het koetswerk in naakt staal van de Tesla Cybertruck zou in verschillende kleuren kunnen worden uitgevoerd door het metaal met vlammen te bewerken.

20200728054029cybertruck.jpeg

Wanneer over een dik jaar de Tesla Cybertruck op de markt komt, is zijn koetswerk uitgevoerd in een speciale, koudgewalste staallegering die ultrasterk is, waardoor het bijna niet kan deuken of krassen. Dat impliceert natuurlijk dat het niet wordt bedekt met fragiele en krasgevoelige lak, maar wat moet je dan als je geen zin hebt in een staalgrijze Cybertruck? Twitteraar Viv had wel een ideetje en stuurde dat naar Tesla-CEO Elon Musk: “Sommige staalsoorten veranderen van kleur wanneer ze met hitte worden bewerkt, geldt dat ook voor koudgewalst roestvrijstaal?”. Viv suggereerde verder in haar bericht dat dit verhitten zou kunnen gebeuren met een “Not-a-flamethrower”, een vlammenwerper die Musks tunnelbedrijf The Boring Company ooit als grap op de markt bracht. De Tesla-baas reageerde met een kort “Yes”.

We kunnen dat bezwaarlijk als een bevestiging beschouwen dat er ook echt plannen in die richting zijn, maar in het verleden heeft Musk nog al gesuggereerd dat er toch mogelijkheden zijn om de Cybertruck in andere kleuren aan te bieden dan staalgrijs. Wait and see…

20200728054004cybertruck.jpeg
Advertentie
Advertentie
Advertentie