Bert Troubleyn

10 FEB 2021

Elektrische Jeep Wrangler op komst?

Deze teaser suggereert in elk geval van wel…

20210210144100jeepbev.jpg

Jeep heeft een teaser onthuld voor een puur elektrische variant van zijn iconische offroader Wrangler. We zien het onmiskenbare silhouet van de Wrangler in het schemerduister en de kenmerkende verticale sleuven van het radiatorrooster lijken gesloten te zijn.

20210210144101jeepbev.jpg

Een doorsnede van de auto toont niet alleen behoorlijk grote batterijmodules (ongetwijfeld om een vrij hoog verbruik op te vangen), maar ook één enkele elektromotor in de neus die via een transferbak de vier wielen aandrijft. In tegenstelling tot de meeste vierwielaangedreven EV’s, die één motor per as gebruiken, lijkt de Wrangler dus voor een klassieke mechanische oplossing te kiezen om zijn koppel over alle wielen verdeeld te krijgen. Jeep zegt dat het een conceptcar voor een elektrische Wrangler zal onthullen op de Easter Jeep Safari, een evenement voor Jeep-rijders in de Amerikaanse staat Utah eind maart.

Offroad opladen

Het bericht over de elektrische Wrangler gaat gepaard met een tweede interessante mededeling: Jeep wil in de buurt van legendarische offroadparcours laadstations installeren. Die zouden op zonne-energie werken zodat ze niet in de buurt van een elektrische aansluiting hoeven te staan.
20210210144101jeepsolar.jpg

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie